Lyckas med barnkalaset – så gör du

Att lyckas med barnkalaset behöver varken vara svårt eller kosta särskilt mycket. Du kan enkelt göra egna lösningar på väldigt många saker och dessutom få en mycket personligare touch på kalaset.lyckas med kalaset

Hitta dekorationsidéer på nätet

Nätet svämmar nästan över av roliga DIY tips på festdekorationer, inbjudningskort och kalasteman. Ett tips är att kolla på Pinterest och gärna söka på något specifikt du vill kika på då utbudet är enormt. Sök till exempel på “gör eget festpynt“. Och du kommer att hitta mängder.

Där finns tutorials och mallar du kan skriva ut. Ett tips är att köpa hem fina papper i olika färger för att kunna använda till dina dekorationer.

Baka egen tårta – beställ dekorationer

Det finns så otroligt många vackra tårtor men det enklaste är att faktiskt gör dem själva. Vi bakade tårtbotten och hade färska bär och vaniljsås som fyllning och det blir verkligen en riktigt god tårta. På nätet finns massor av marsipan med olika färger som du kan handla hem för att göra en vacker tårta att bjuda på. Du kan även baka bottnarna med olika färger för att ge en riktig wow-effekt när gästerna tar en tårtbit. Vi köpte även olika roliga strössel på en matbutik online till tårtan för att ge den det där lilla extra, ett jättebra tips.

Plockskålar med frukt och godis

Något som alltid går hem hos barn är att de får plocka själva ur olika plocksskålar och lägga på sin egen tallrik. Det kan vara olika frukter och kakor, och godisbitar. Skapa lite buffé av frukt i olika bitar och ställ fram i skålar, succén kommer att vara total.

Tips på frukt till plockbuffé kan vara:

  • Melon
  • Jordgubbe
  • Hallon
  • Amerikanska Blåbär
  • Ananas

Det finns många sätt att enkelt göra ett kalas hemma med enkla medel. Lite fantasi är allt som krävs och det finns enorm inspiration på nätet redan så du behöver inte fundera särskilt länge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *