Lär barnen barnen återvinning – tips

När jag var barn så gick ett sommarlovsprogram på tv som i princip fick alla Sveriges barn att lära sig sopsortera – Tippen hette programmet om jag inte minns helt fel. De fick verkligen sopsortering att flyga och vi barn lärde oss verkligen i vilken tunna metallen och glaset skulle åka ned i. Det finns ändå en poäng med tippen och hur vi kan lära även de små barnen att sopsortera. lär barn återvinning

Klimatmålet och familjen

regeringens hemsida kan man läsa om Parisavtalet som klubbades igenom 2015 då man kom överens om att den globala temperaturen max skulle få öka 2 grader. Det arbetet pågår nu och även om vissa presidenter i väst är motsträviga och ifrågasätter så är det viktigt att vi som vuxna försöker visa väg och lära barnen om hållbar utveckling och hur vi gör miljömedvetna val.

Lär genom lek

Precis som på tv-programmet Tippen så kan vi på ett lekfullt sätt lära barnen att sortera de olika materialen i återvinningen.

Barn kan till exempel hjälpa till hemma från det att de är små, många barn tycker det dessutom är roligt att få hjälpa till hemma. Att be den lilla 2 -åringen att lägga en äggkartong i papperslådan kommer att gå jättebra då de gärna lägger saker i lådor. Den kan med stor sannolikhet åka upp igen 5 gånger men då kan vi öva på att lägga den på rätt ställe igen.

Min 5 – åring tycker att det är väldigt spännande att få gå med mamma till återvinningen och slänga i de olika kärlen. Hon tycker att det är kul att hjälpa till och vi pratar om vad som ska slängas var.

Köpa nytt eller begagnat?

Vi har ärvt väldigt mycket kläder till våra barn och har haft turen att ha vänner och familj som delat med sig av sina saker som de vill bli av med. Men visst har vi även köpt nya barnkläder och vissa plagg är nästan ett måste att köpa nya. Det som jag kan tipsa om när du väntar första barnet är att köpa saker på blocket eller second hand, det finns verkligen så otroligt mycket barnsaker som är begagnade men knappt slitna eller använda. I affären sätter de gärna en extra 0:a bakom allt du kan tänkas vilja ha till den nya lilla bebisen. Och du hittar minst sagt det mesta begagnat och i jättefint skick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *